Attraksjoner

Borgund Hyttesenter er eit flott utgangspunkt for å utforske nærområdet.

Kongevegen over Filefjell

Kongevegen over Filefjell er eit samarbeidsprosjekt mellom ulike offentlege og private aktørar, hvor målet er å leggje til rette for ein 10 mil lang, samanhengande kulturhistorisk turveg mellom Lærdalsøyri og Vang. Kongevegen over Filefjell ynskjer også å tilby ei total ferieoppleving der vandraren skal nyta opplevingane undervegs med alle sansar. Her kan ein få ei sorglaus vandring på historiske veger gjennom storslagen natur, og i tillegg god mat og drikke på utvalde overnattingsstader. Den langsame reisa!

Borgund Stavkyrkje

I gåavstand frå Borgund Hyttesenter ligg Borgund stavkyrkje. Kyrkja er bygd kring år 1180, og er svært godt bevart. Ho er den mest særmerkte av dei norske stavkyrkjene. I tilknytning till Borgund Stavkirke er det et besøksenter med utstilling, matserviering og mulighet for guiding.

Gamle veier – Vindhella

Vindhellavegen er ei perle å gå om sommaren. Det er ein del av den gamle Kongevegen mellom aust og vest som var ferdig ca. 1748 og brukt omlag 50 år.

Andre gamle vegar: Sverrestien, Galdane, Kongevegen over Filefjell

Borlo Bygdetun

Borlo Bygdetun er en privat samling av gamle hus og ting. Her er gammel og nyere historie samlet i en omfattende utstilling. Dette er vel verdt et besøk.

Margretestuen Fjellstuemuseum

Fjellstuemuseet på Maristova ligger langs Kongevegen over Filefjell. Bygningen er fredet og er fra 1792 samtidig med åpningen av Kongevegen over Filefjell.