Attraksjoner

Kongevegen over Filefjell 

Kongevegen over Filefjell er eit samarbeidsprosjekt mellom ulike offentlege og private aktørar, hvor målet er å leggje til rette for ein 10 mil lang, samanhengande kulturhistorisk turveg mellom Lærdalsøyri og Vang. Kongevegen over Filefjell ynskjer også å tilby ei total ferieoppleving der vandraren skal nyta opplevingane undervegs med alle sansar. Her kan ein få ei sorglaus vandring på historiske veger gjennom storslagen natur, og i tillegg god mat og drikke på utvalde overnattingsstader. Den langsame reisa!
Les mer på kongevegenoverfilefjell.com

kongevegen

kongevegen

Borgund Stavkyrkje

I gåavstand frå Borgund Hyttesenter ligg Borgund stavkyrkje. Kyrkja er bygd kring år 1180, og er svært godt bevart. Ho er den mest særmerkte av dei norske stavkyrkjene.  I tilknytning till Borgund Stavkirke er det et besøksenter med utstilling, matserviering og mulighet for guiding.

stavkirka_gml_liten

Stavkyrkje

Gamle veier – Vindhella

Vindhellavegen er ei perle å gå om sommaren. Det er ein del av den gamle Kongevegen mellom aust og vest som var ferdig ca. 1748 og brukt omlag 50 år.

Andre gamle vegar: Sverrestien, Galdane, Kongevegen over Filefjell

vindhella_gml_liten

Vindhella

Borlo Bygdetun

Borlo Bygdetun er en privat samling av gamle hus og ting. Her er gammel og nyere historie samlet i en omfattende utstilling. Dette er vel verdt et besøk.

thumb_borlo_bygdetun_01

Bygdetun

Margretestuen Fjellstuemuseum

Fjellstuemuseet på Maristova ligger langs Kongevegen over Filefjell. Bygningen er fredet og er fra 1792 samtidig med åpningen av Kongevegen over Filefjell.

marist-1

Museum

Borgund Hyttesenter og Camping
6888 BORGUND i Lærdal
Norge

Tlf.: +47 906 20 859

E-post: ovoldum@alb.no
Webutvikling og design: Sveum Design